Over ons

WIE ZIJN WIJ?

Te Riele Olie is sterk in diverse sectoren. Vanuit de thuislocatie aan de Holterweg in Lettele, waar ook het tankstation wordt geëxploiteerd, beleveren wij onze klanten en houden voor u een optimale voorraad aan. Te Riele Olie is uw totaal leverancier voor brandstoffen, smeermiddelen en equipment. Een belangrijke rol is weggelegd voor de smeerolie tak in de Te Riele Olie organisatie.

Wij voorzien onze klanten in diverse sectoren van door hen gewenst product en geven optimale service, middels ons eigen transport van bulk-oliën en brandstoffen uit eigen voorraad, kunnen wij levering binnen 24 uur normaliter garanderen.

Een team met no-nonsense aanpak en professioneel op elkaar ingespeeld staat voor u klaar, indien gewenst 24/7.

 

IMPORTEUR VAN SRS SMEERMIDDELEN EN GROSSIER VAN MOTUL OLIE

Geschiedenis

Al 80 jaar bevindt zich het familiebedrijf te Riele Olie aan de Holterweg te Lettele in het buurtschap Oude Molen. Het bedrijf heeft de gehele ontwikkeling in de brandstofsector meegemaakt., waar het begon met trui en steenkolen is het uitgegroeid tot een bedrijf die u kan voorzien van alle soorten brandstoffen en smeermiddelen.

Begin jaren 30 begon Anton te Riele SR op de huidige locatie een kolen en turfhandel naast het boerenbedrijf. Het waren crisisjaren en om alle monden te kunnen vullen moest er naast het boerenbedrijf naar andere inkomsten gezocht worden. Met paard en wagen werden de mensen dagelijks voorzien van turf, eierkolen en briketten. Toen in de jaren 60 de tractor zijn intrede deed word er ook gasolie en huisbrandolie bezorgd.

Anton te Riele JR nam het bedrijf over van zijn vader en er werd een vrachtwagen aangeschaft om de brandstoffen te kunnen verzorgen. Voor het verwarmen van woningen werd er steeds meer overgestapt op huisbrandolie, ook hierin worden de klanten voorzien.

In 1988 kwam Paul, de zoon van Anton JR, in het bedrijf en werd het bedrijf verder uitgebouwd, in 1998 besloot Anton jr. om uit het bedrijf te stappen en van zijn verdiende pension te gaan genieten. De ideeën om een tankstation te bouwen op dezelfde locatie zaten al een geruime tijd in de pen. Rene, neef van Paul, kwam in het bedrijf en de plannen voor het bouwen van het tankstation werden tot uitvoer gebracht.

De smeerolietak werd steeds belangrijker voor te Riele Olie en sinds 2012 zijn zij dan ook importeur van SRS Smeermiddelen en grossier van Motul Olie.

Neem contact op